tape
De 33ste Wilrijkse Stripdagen

Wat is oktober zonder onze Wilrijkse Stripdagen? 

Wij kunnen ook niets ergers bedenken. En dit jaar zijn er heel wat tekenaars die dat ook gedacht moeten hebben want de lijst met aanwezige tekenaars is er eentje om U tegen te zeggen terwijl je je hoed afneemt. 

Wie wanneer komt, ontdek je hieronder. Noteer 30 september en 1 oktober 2023 alvast in jullie agenda’s. 

Aanpassing tekenaars lijst:

  • Richard Raaphorst verhuist van zaterdag naar zondag.
  • Kurt Cassauwers komt op zaterdag 30 september! 🤩
  • Walter Laureysens komt op zaterdag 30 september signeren op de stand van Comic Watch! 🤩
  • Onze vrienden van ABA kunnen helaas niet komen. Waardoor het album van Bernard Cattoor ook is uitgesteld. 😞
  • Steven de Rie kan wegens ziekte (corona) niet komen. 😞
  • Geinz (Deblieck Frits) 😞
  • Luk Martens komt op zondag 1 oktober! 🤩

Twee premières op de Wilrijkse Stripdagen!

Dutch

Anco Dijkman & Ger Apeldoorn

Anco Dijkman met Dutch

Kapitein Kreiss

John Heijink

Kapitein Kreiss 6

📚 Ontmoet de Winnaar van de Willy Vandersteenprijs 2023! 🏆

Op 1 oktober, tijdens de Wilrijkse Stripdagen, hebben stripfanaten en liefhebbers van grafische romans een geweldige kans om een bekroonde auteur persoonlijk te ontmoeten. Veerle Hildebrandt, een begenadigde stripmaker, heeft de felbegeerde Willy Vandersteenprijs 2023 gewonnen voor haar meesterwerk ‘Hild’. De Willy Vandersteenprijs is een jaarlijks eerbetoon aan het beste Nederlandstalige stripverhaal, en ‘Hild’ heeft dit jaar de jury unaniem overtuigd.

hild foto

Over ‘Hild’:

In ‘Hild’ brengt Veerle Hildebrandt haar diepe liefde voor haar Duitse roots tot uiting. Het verhaal is gebaseerd op de beroemde Middeleeuwse sage ‘Ring des Nibelungen’, die vooral bekend is als het magnum opus van componist Richard Wagner. Hildebrandt geeft een frisse draai aan deze klassieker door twee vrouwelijke hoofdrolspelers naar voren te brengen: prinses Kriemhild, die opgroeit in Bourgondië onder het gezag van haar vader en broers, en Brunhild, de vrijgevochten koningin van IJsland. Hun levens worden gevormd door de keuzes van het koninkrijk en de mannen om hen heen, wat resulteert in een meeslepende, modern getekende opera die een eeuwenoude sage nieuw leven inblaast.

Mis deze kans niet om de magie achter ‘Hild’ en de visionaire auteur erachter te ontdekken. We verwelkomen je graag op 1 oktober om samen te genieten van de wondere wereld van strips en grafische romans!  Dit is een zeldzame gelegenheid om in gesprek te gaan met de getalenteerde auteur achter ‘Hild’, haar persoonlijke inzichten te horen en een gesigneerd exemplaar van dit bekroonde werk te bemachtigen.

382450999 799931878809707 3385463806987695086 n

Zaterdag

Zondag