Op zondag 19 oktober vindt in het Antwerpse veilinghuis Bernaerts een veiling plaats van een aantal zeldzame strips en originele tekeningen van Willy Vandersteen. Topstuk is een ‘Suske en Wiske’-tekening uit 1959 van het album ‘De Texasrakkers’, die meer dan 2.000 euro moet opleveren.

Niet-perfecte staat
Een vergelijkbare tekening uit ‘De Charmante koffiepot’ wordt ook rond die prijs geschat. Bij de albums zal een eerste druk van ‘De avonturen van Rikki en Wiske’ uit 1946 aan de man gebracht worden. Ondanks de niet-perfecte staat van de strip wordt er toch een bod van minstens 1.500 euro verwacht.

Kuifje
Naast de topstukken van Wily Vandersteen staan ook andere stripiconen in de veilingcatalogus. Veel wordt verwacht van de eerste edities van een aantal ‘Kuifje’-albums en de eerste drukken van ‘Quick en Flupke’. Tenslotte hoopt veilingmeester Mon Bernaerts dat ook zeldzame exemplaren van ‘Nero’ en ‘Blake en Mortimer’ een mooi bedrag zullen opleveren

Tagged with →  
Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.