Plastieken Plunk 2013Even een update over De Plastieken Plunk 2013.

De deadline voor de inzendingen zijn verstreken. We zijn nu druk bezig met het samenstellen van de shortlist. Die wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt en online gezet op de site zodat iedereen kan gaan stemmen.

De economische crisis blijft aanslepen en Wiske werd dood verklaard, maar de Plastieken Plunk zet door. Voor de zesde keer bekronen we het beste korte stripverhaal uit het Nederlandse taalgebied.

Uit de inzendingen kiezen de organisators een shortlist van acht stripverhalen. Die verschijnen in de tweede helft van oktober op onze site. Vervolgens kunnen het verzamelde internet en alle nonkels en tantes stemmen voor de publieksprijs. De gelukkige winnaar daarvan krijgt vijftig euro’s in zijn of haar pegels gestampt.

Op zaterdag 23 november 2013  komt vervolgens een professionele jury samen die uit de acht genomineerden een eindwinnaar kiest. Op de avond van diezelfde dag wordt de winnaar  in café Het Onverwacht Geluk te Gent (meer info volgt) bekend gemaakt en wordt er verbroedert, gedanst, gedronken en gefeest. Menig stripfan, stripmaker, stripwinkelier of ander stripgerelateerde levensvorm spreekt met een glazige blik en een mysterieuze glimlach over de prijsuitreikingen van de vorige edities.

De winnaar mag tweehonderdvijftig euro in zijn of haar zakken steken en ontvangt een door Luc Cromheecke zelf op onnavolgbare wijze ontworpen en gekneed beeldje.

De uiterste inzenddatum dit jaar is 15 oktober.

Inschrijven kan via onze site: http://www.plastiekenplunk.be

Daar vind u ook alle verdere info en nieuwtjes.

Wij zouden zeer dankbaar zijn moest u deze info verder verspreiden.

Vriendelijke groet,

De redactie


Stroke Strips
De Plastieken Plunk

Driesstraat 49
9050    Ledeberg
Tel. 0472/913043

https://www.facebook.com/stripgilde

http://www.stripgilde.be

https://www.facebook.com/plastiekenplunk

http://www.facebook.com/Plots.Stripmagazine

Tagged with →  
Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.