Het hart van onze vereniging is onze bibliotheek, daarnaast is onze infotheek een indrukwekkende verzameling van naslagwerken en striptijdschriften geworden. Het antiquariaat is een droom van elke stripliefhebber, het resultaat van 25 jaar verzamelen, de liefhebber kan er uren komen doorbrengen. Wij proberen onze stripkennis zoveel mogelijk door te geven. Recent hebben we de stripkoffers en het bibliotheek aanbod toegevoegd. Speciaal voor het lager onderwijs is er het aanbod van de Tekenaar in de klas. Samen met de tekenaar kan de leerkracht een pakket samenstellen.


De BibliotheekDe stripbibliotheek
bibHet hart van onze vereniging is onze bibliotheek. In onze stripbibliotheek vindt u om en bij de 30.000 strips.
We beperken ons niet tot alledaagse of commerciële strips, in onze bibliotheek vind je ook strips voor rijpere lezers en strips in andere talen. Iedereen die in het bezit is van een geldige strippas kan bij ons 30 strips ontlenen voor een periode van 14 dagen. Onze catalogus en veel veel meer vind je voorlopig op deze pagina.

InfotheekDe Infotheek
256764507_7UUfb-LIn onze infotheek vind je ongelooflijk veel info over strips. Zoek je informatie rond een tekenaar, scenarist, uitgeverij, strip, hoe teken ik strips,… dan ben jij bij ons aan het juiste adres. Wij hebben boeken, naslagwerken, tijdschriften, bio- en bibliografiën, krantenknipsels, eigen uitgaven,… .

Van verschillende strips werden tekenfilms en films gemaakt. Ook die vind je in onze infotheek. U hebt de keuze uit meer dan 1000 banden en/of DVD’s die u eveneens 14 dagen mag ontlenen. Onze catalogus en veel veel meer vind je voorlopig op deze pagina.


Videotheek


De Videotheek

256762246_kqcNR-LFilm en DVD


Comic Corner


De Comic-corner

Comic CornerOnze Comic-Cave is de kelder ontgroeid. Een aparte ruimte in ons stripcentrum is gereserveerd voor deze unieke boekjes. De liefhebbers vinden er alvast hun gading. Onze comics kunnen, als ze goed behandeld worden, ontleend worden, redelijk uniek denken wij.


Antiquariaat


Het Antiquariaat

256762638_AQMaJ-LOnze collectie is het resultaat van meer dan 25 jaar verzamelen. In ons antiquariaat kan de stripliefhebber zijn hartje komen ophalen. De albums die verzamelaars verstoppen voor de buitenwereld kan je bij ons komen inkijken. Niet zomaar natuurlijk, er zijn wel een paar regels.


De Stripkoffer


De Stripkoffer

De Stripkoffer kan ontleend worden door scholen, verenigingen, bedrijven of families als ondersteuning bij hun activiteiten.

Wat is dat?

Regelmatig krijgen wij de vraag van jeugdbewegingen, scholen om een hoop strips te ontlenen voor hun kamp of bosklassen. Speciaal voor hen hebben wij koffers aangeschaft die vol met strips kunnen geladen worden.

Een paar afspraken.

  • De aanvrager moet houder zijn van een Strippas
  • ‘t Vlaams Stripcentrum kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van de Stripkoffer.
  • De ontlener moet de koffer komen afhalen en terugbrengen in ‘t Vlaams Stripcentrum.
  • Voor alle informatie kan u ons Algemeen Reglement downloaden. Lees het zeker een keer helemaal door.

Wat stop ik in de koffer?

Er zijn drie mogelijkheden:- De aanvrager komt zelf zijn koffer vullen in het Stripcentrum. Men kiest zelf het aantal en soort strips.- De aanvrager bezorgt een door hem opgestelde lijst aan ‘t Vlaams Stripcentrum. Wij vullen de koffer met de door de aanvrager gekozen strips. Hiervoor vragen wij wel een extra vergoeding.- De aanvrager geeft aan ‘t Vlaams Stripcentrum de opdracht om een stripkoffer samen te stellen die beantwoord aan de eisen van de aanvrager. Wij stoppen dan die strips in de koffer die beantwoorden aan de vraag van de aanvrager. Hiervoor vragen wij een extra vergoeding.

Wat moet ik daarvoor betalen?

Niet zo heel veel! Je betaalt tussen de 10 en 25 cent per strip en per week. Voor het vullen van een koffer vragen wij 10 euro, als we ze ook nog moeten samenstellen betaal je 15 euro.


Voor Scholen


Speciaal Voor Scholen

Wil je werken met en rond strips in de klas? Wil je een echte tekenaar in de klas die de kinderen op een knappe manier alles komt uitleggen? Wil je een korte uiteenzetting over de geschiedenis van de strip? Wil je met je klas ‘t Vlaams Stripcentrum komen bezoeken? Dat kan! Neem contact op met ons en we zullen dan samen bespreken wat uw wensen en onze mogelijkheden zijn.

Leerkrachten kunnen vanaf 1 november 2007 ook met hun Lerarenkaart korting krijgen in onze Stripwinkel.


Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.