Dag en Heidi:WikaNa vierentwintig jaar gaan de Vlaamse striphelden Dag en Heidi weer op avontuur! Op vraag van zijn fans besloot Jeff Broeckx om samen met zijn echtgenote de reeks nieuw leven in te blazen. De Belgische uitgeverij Saga lanceert tijdens het Brabants Stripspektakel op 28 en 29 augustus in Valkenswaard het nieuwe stripverhaal: Wika.

In de jaren zestig bedacht Broeckx – samen met zijn moeder – voor Studio Vandersteen de stripfiguren Dag en Heidi. De avonturen van deze broer en zus waren wekelijks te volgen in het weekblad Ohee. In de jaren tachtig verschenen er bij Standaard Uitgeverij zestien stripalbums van Dag en Heidi. Het werd een van de succesvolste stripreeksen van Studio Vandersteen.

Twee jaar geleden bracht uitgeverij Saga een Dag en Heidi verhaal op de markt, dat ooit was verschenen in Ohee, maar nog niet als stripalbum. Dat smaakte zowel bij de fans als auteur Jeff Broeckx naar meer, en het is dan ook diezelfde uitgeverij die een eerste verhaal van wellicht een nieuwe reeks Dag en Heidi avonturen mag uitgeven.

De nieuwe, jonge lezers kunnen nu met de avonturen van Dag en Heidi het stripleesplezier van hun ouders leren kennen!

‘Wika’ is vanaf 28 augustus voor € 7,99 te verkrijgen in stripspeciaalzaken in België en Nederland. Van hetzelfde verhaal verschijnt er ook een versie met gekartonneerde stofomslag en bijgevoegde prent, in een oplage van 300 exemplaren, te koop voor € 19,99.

Jeff Broeckx zal tijdens het Brabants Stripspektakel de gloednieuwe stripalbums signeren en voorzien van een tekening.

Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.