Tijdens een openbare verkoop in Elsene wordt zondag een omslagontwerp geveild dat de basis was voor het album “Het gele teken” van de stripreeks Blake & Mortimer (Edgar P. Jacobs). Organisator Banque dessinée schat dat het werk tussen 20.000 en 25.000 euro zal opbrengen.

Originele Kuifjes
Edgar P. Jacobs maakte het omslagontwerp, een illustratie in houtskool en aquarel, voor het weekblad Tintin van 6 augustus 1953.
Naast dit meesterwerk biedt de openbare verkoop ook verschillende originele Kuifje-albums in nieuwe staat aan en een verzameling van de westernstrip Blueberry in de originele uitgave, maar ook, een tekening in Chinese inkt (gesigneerd en gedateerd) van Guust Flater (Franquin) die zijn auto aan de leiband houdt (geschat tussen 2.500 en 3.000 euro). Daarnaast gaat ook een tekening in Chinese inkt onder de hamer uit de reeks Alex (Jacques Martin) voor het album “De gouden sfinx”, die tevens de cover van Tintin sierde in 1950 (geschat tussen 5.000 en 6.000 euro). De werken zijn vrijdag en zaterdag te bewonderen in zaal Laetitia, Grenadierslaan 48 in Elsene. In die zaal vindt zondag vanaf 11.00 uur ook de openbare verkoop plaats.

Tagged with →  
Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.