De veiling van een uitzonderlijke Suske en Wiske-collectie in Antwerpen heeft gisteravond 62.000 euro opgebracht.

Suske en Wiske

Het topstuk van de collectie, de allereerste druk van het eerste album “Het eiland Amoras” uit 1947, werd geveild voor 1.550 euro. De waarde van het album was geschat tussen 800 en 1.000 euro.
Ook andere stukken, zoals het exemplaar “De raap van Rubens”, dat Vandersteen ter gelegenheid van zijn huwelijk maakte, en een aantal eerste drukken, brachten veel geld op.
De collectie was eigendom van de Nederlander Nico de Wit, die in 2007 onverwacht stierf.

Bron: deredactie.be

Het veilinghuis Bernaerts in Antwerpen zat donderdagavond afgeladen vol voor de veiling van een uitzonderlijke collectie Suske en Wiske stripalbums. Hét topstuk van de collectie, de allereerste druk van het eerste album van Suske en Wiske “Op het eiland Amoras” uit 1947, veranderde voor 1.550 euro van eigenaar. De waarde ervan werd voor aanvang van de veiling geschat tussen de 800 en 1.000 euro.
Ook andere stukken gingen donderdagavond voor veel geld onder de hamer. Rond 21.30 uur, toen er nog honderd loten geveild moesten worden, lag de geschatte opbrengst al boven de 50.000 euro en dat is een stuk boven de verwachtingen.

De uitzonderlijke collectie Suske en Wiske die donderdag werd geveild, was eigendom van de Nederlander Nico de Wit, die in augustus 2007 onverwacht overleed. De opbrengst van de veiling gaat integraal naar de erfgenamen van de Wit. (LIM)

Bron: Het Nieuwsblad

Tagged with →  
Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.