Albert WeinbergAlbert Weinberg, de striptekenaar van de avonturen van piloot Dan Cooper, is op 29 september op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft uitgeverij Le Lombard bekendgemaakt. Albert Weinberg werd op 9 april 1922 in Luik geboren. Sinds meerdere jaren woonde hij in Zwitserland. Zijn tekentalenten werd tijdens zijn militaire dienstplicht door zijn medesoldaten ontdekt. Na zijn demobilisatie in 1947 begon hij Victor Hubinon bij te staan en werkte mee aan de reeksen “Buck Danny” en “Blondin & Cirage” in Kuifje. Van 1949 tot 1954 was hij als auteur-tekenaar verantwoordelijk voor de reeks “Luc Condor” in het tijdschrift Héroïc Albums.

Vanaf november 1954 verschenen de lucht- en ruimtevaartavonturen van Dan Cooper in Kuifje. Er verschenen 41 albums rond deze Canadese legerpiloot die vertaald werden in vijftien talen en nog steeds een internationaal succes kennen. In 2004, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van zijn helden, ontving Weinberg het eerste erediploma dat de Royal Canadian Air Force toekende aan een striptekenaar.

Tagged with →  
Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.