Muurvast, het stripmurenproject in Antwerpen, krijgt een stadsgidsje. In vijf talen (Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans) wordt een ontdekkingstocht langs de huizenhoge striptekeningen in de Antwerpse binnenstad aangeboden. De stad telt vijf stripmuren, woensdag wordt er een zesde aan toegevoegd van de Nederlandse striptekenaar Dick Matena.

Postkaarten

Het stadsgidsje telt voorlopig vijf postkaarten van de vijf eerste stripmuren: die van Jan Bosschaert, Willy Vandersteen, Merho, Jan Van der Veken en Ilah. Een zesde kaart is een stadsplan waarop de ligging van alle stripmuren is aangeduid.

Abonnement

Liefhebbers van de stripmuur kunnen bij aankoop van een stadsgidsje een gratis abonnement nemen op de postkaarten van de volgende stripmuren. Ieder jaar komen er in Antwerpen immers twee nieuwe stripmuren bij.

Het stadsgidsje is vanaf morgen te koop in de Stadswinkel, de museumshop van het Rubenshuis, de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, het Letterenhuis en de stripspeciaalzaak Mekanik. Het kost 3 euro. (belga/bdr)

Bron: www.demorgen.be

Tagged with →  
Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.