Plastieken Plunk 2013Tranen van vreugde en tranen van verdriet worden gehuild. Overal te lande (en ook in Nederland). De shortlist voor de Plastieken Plunk 2013 is bekend!

Het was een raar jaar, beste stripliefhebbers. Plots werden wij overspoeld door een legertje avant-gardisten, surreële abstractici die lak lijken te hebben aan verhaal en een rode draad in hun strips. Een weerspiegeling van de desintegrerende maatschappij en realiteit rondom ons? Of gewoon een leerkracht van Sint-Lucas die zijn pupillen aangespoord heeft om deel te nemen? We zullen het nooit weten. Gelukkig hadden wij genoeg LSD in voorraad tijdens de jurering om ons derde oog en onze geest wijd open mee te sperren en zijn we er zonder kleerscheuren vanaf gekomen.

Enkele cijfers nog, aangaande de deelnemers: Er waren dit jaar 49 mensen die zich inschreven. Slechts 27 daarvan stuurden een werkstuk door. Waart er een vreemde ziekte door het striplandschap of zijn kunstenaars nu eenmaal mensen die lak hebben aan deadlines?

43% van de ingestuurde strips werden vormgegeven door een vrouwenhand, 63% van de deelnemende stripmakers vinden Bart De Wever “ook maar een mens”, maar wel een gigantisch irritante.

13% probeert zijn of haar ecologische voetafdruk binnen de perken te houden door drie dagen lang niet van sokken te wisselen, terwijl 1.2% van de deelnemers in het bezit is van een privé jet gemaakt door arme kindjes in een sweatshop. 11% rostekoppen, 53% eet liefst choco van Nutella.

Los daarvan: is uw stem voor de publieksprijs al uitgebracht? Moeten we u dat echt elk jaar opnieuw vragen? Doe het nu maar eerst, dan ben je er van af.
Stemmen kan hier:

http://www.plastiekenplunk.be/stemmen/

Vriendelijke groet,

De organisatie

Stroke Strips
De Plastieken Plunk

Driesstraat 49
9050    Ledeberg
Tel. 0472/913043

https://www.facebook.com/stripgilde.stroke

https://www.facebook.com/plastiekenplunk

http://www.facebook.com/Plots.Stripmagazine

Tagged with →  
Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.