Sneeuwwitje en de vijf dwergen, vijf maal is scheepsrecht, de vijf seizoenen, … het cijfer vijf heeft een belangrijke betekenis in onze huidige cultuur. Daarom zijn we extreem trots dat we dit jaar voor de vijfde keer de Plastieken Plunk mogen uitreiken. “If it’s broken, leave it.”, of iets in die zin, zeggen ze in Amerika en omdat de formule voor de Plastieken Plunk zijn nut bewezen heeft zullen wij er bitter weinig aan  veranderen. Uiteraard bent u volledig op de hoogte van het hoe en wat, maar voor de laatkomers: De Plastieken Plunk is een prijs voor het beste Nederlandstalige of woordenloze korte stripverhaal die jaarlijks wordt uitgereikt. Uit de inzendingen kiezen de organisatoren een shortlist van acht stripverhalen. Die verschijnen half oktober op onze vernieuwde site: www.plastiekenplunk.be. Vervolgens kunnen het verzamelde internet en alle nonkels en tantes stemmen voor de publieksprijs. De gelukkige winnaar daarvan krijgt vijftig euro’s in zijn of haar pegels gestampt.
Op 17/11 komt vervolgens een professionele jury samen die uit de acht genomineerden een eindwinnaar kiest. Op de avond van diezelfde  dag wordt de winnaar in café “Bal Infernal” te Gent (meer info volgt) bekend gemaakt en wordt er verbroederd, gedanst, gedronken (gratis vat!) en gefeest. Menig stripfan, stripmaker, stripwinkelier of andere stripgerelateerde levensvorm spreekt met een glazige blik en een  mysterieuze glimlach over de prijsuitreikingen van de vorige edities.
De winnaar mag tweehonderdvijftig euro in zijn of haar zakken steken en ontvangt een door Luc Cromheecke zelf op onnavolgbare wijze  ontworpen en gekneed beeldje.

De uiterste inzenddatum dit jaar is dertig september. Er zijn enkele regels aan de wedstrijd verbonden en men dient zich in te schrijven.  Meer info vindt u op onze site: www.plastiekenplunk.be.  Hou die ook in de gaten voor nieuws en info. Wie zal de affiche tekenen? Wie zetelt in onze prestigieuze jury? Waar vindt de uitreiking plaats? Alles wordt u zodra duidelijk.

Groet,
De organisatie

Tagged with →  
Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.