Tijdens een openbare verkoop in Elsene is vandaag een omslagontwerp geveild dat de basis was voor het album ‘Het gele teken’ van de stripreeks Blake & Mortimer (Edgar P. Jacobs). Het ontwerp ging voor 37.200 euro onder de hamer. Dat meldt organisator Banque Dessinée, die geschat had dat het werk tussen 20.000 en 25.000 euro zou opbrengen.

Kuifje
Edgar P. Jacobs maakte het omslagontwerp, een illustratie in houtskool en aquarel, voor het weekblad Tintin van 6 augustus 1953.
Naast dit meesterwerk bood de openbare verkoop ook verschillende originele Kuifje-albums in nieuwe staat aan, een verzameling van de westernstrip Blueberry in de originele uitgave en een tekening in Chinese inkt (gesigneerd en gedateerd) van Guust Flater (Franquin) die zijn auto aan de leiband houdt. Die laatste tekening bracht 6.450 euro op. (belga/ep)  Bron: De morgen van 26/10/2008

Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.