Een omslag met afgestempelde postzegel van Kuifje op het Rode Plein is in Elsene op een veiling openbaar verkocht voor 9.600 euro. De waarde was geschat tussen 1.000 en 2.000 euro. Dat maakt de organisatie Banque Dessinée, die voor de tiende keer onder meer een reeks strips verkocht, bekend.

Een originele editie van “Kuifje in het land van de Sovjets” werd verkocht voor 26.400 euro. Een originele editie in zwart/wit van “De Sigaren van Farao” ging voor 19.200 euro onder de hamer.

Robbedoes en Kwabbernoot
Op de veiling werden ook werken van André Franquin per opbod verkocht. Zo bracht er een illustratie in Chinese inkt van Robbedoes en Kwabbernoot, gepubliceerd in het eerste nummer van het weekblad Robbedoes, 28.520 euro op.

Alle stripsmemorabilia van Banque Dessinée werden verkocht voor een totaalbedrag van 438.948 euro. Dat is een Belgische record voor Banque Dessinée, een jong Belgische veilinghuis gespeciliseerd in strips. (belga/tdb)

Tagged with →  
Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.