De eerste editie van het Internationaal Stripfestival Antwerpen (ISA) wordt een jaar uitgesteld om organisatorische redenen. Dat melden de organiserende uitgeverijen WPG en Ballon Media. Het nieuwe festival zou normaal doorgaan tijdens het weekend van 5 mei.

In januari werd het met luid trompetgeschal aangekondigd. De twee grootste stripuitgeverijen van het land zouden een nieuw stripfestival uit de grond stampen. Niet in Turnhout, waar al lang een striptraditie bestaat, maar in Antwerpen.

Volgens de organisatoren zijn er sinds de aankondiging van hun plannen enkele nieuwe deelprojecten ontstaan “die het potentieel van ISA duidelijk aantonen”. Maar om ook die nieuwe projecten te realiseren, blijkt mei 2017 te kort dag. Daarom is in overleg Stad Antwerpen beslist om de eerste editie te verschuiven naar mei 2018.

“We doen dit enerzijds met spijt in het hart omdat er zowel inhoudelijk als naar sponsors en partners toe reeds een mooi traject werd afgelegd, maar anderzijds zijn we verheugd over de mogelijkheden die ontstaan door alsnog de noodzakelijke tijd te nemen voor de organisatie van ISA”, klinkt het in een gemeenschappelijk persbericht.

Tagged with →  
Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.