WILRIJK Tijdens de jaarlijkse stripdagen stellen uitgevers en handelaars hun assortiment nieuwste verhalen voor. Striptekenaars signeren gewillig hun albums. En zoals elk jaar pakt de beurs ook graag uit met een primeur of twee.

Gespreid over twee dagen kan je hier op de beurs meer dan 25 auteurs ontmoeten. We proberen elk jaar wel andere striptekenaars uit te nodigen,” zegt Frank Bogaerts, voorzitter van het Vlaams Stripcentrum. ,,Ik probeer al enkele jaren striptekenaar Philippe Geluck naar onze beurs te lokken.

Philippe Geluck tekent De Kat/Le Chat, een politieke strip met een dikke kat in de hoofdrol.

Elk jaar zorgen we ook graag voor een primeur. Tijdens deze editie stelt de lesbische striptekenaar Vero Beauprez haar debuutalbum Pottenkijken voor.

Hij is wereldberoemd, maar nog niet echt bekend in Vlaanderen. De Franstalige Brusselaar vertoeft het grootste deel van het jaar in Frankrijk. Het ziet er naar uit dat hij deze keer eens niet zijn kat zal sturen,” lacht Frank. ,,Ook tekenaar Danier is in Vlaanderen vrij onbekend, maar die man heeft prachtige dingen gemaakt in de jaren 60-stijl van het weekblad Robbedoes.”

 

In het kader van de jeugdboekenweek organiseert het stripcentrum nog een tentoonstelling Van leesboek tot strip tot film. ,,Boeken die in stripversie verschijnen of strips die verfilmd worden zijn een vaak voorkomend verschijnsel,” weet Frank. ,,Maar een verhaal dat zowel in een boek-, strip- én filmversie uitkomt, komen we niet zo vaak tegen.” (kmo)

Wilrijkse Stripdagen 2007, op 10 en 11 maart telkens van 10 tot 17 uur in het Gemeenschapscentrum Valaarhof, Letterkundestraat 137, Wilrijk. De auteurs signeren tussen 14.00 en 17.00 uur. Meer info: www.vlaamsstripcentrum.be

Tagged with →  
Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.