StripVOS2012

Kurt Morissens, een octopus in het stripwereldje, gaat met de prijs lopen voor zijn aanhoudende inzet waarmee hij initiatieven blijft opzetten en leiden

Gisterenavond maakte de Stripgilde, de vereniging van en voor Vlaamse stripauteurs, bekend dat Kurt Morissens de StripVOS 2012 wint. Hieronder vind je het persbericht terug. Aan zijn lange lijst prestaties voor de stripwereld kunnen we er nog aan toevoegen dat hij ook enkele besprekingen en interviews voor De Stripspeciaalzaak schreef terwijl we een optimale collegiale relatie met ‘m onderhouden. Onze complimenten hebben we dus al persoonlijk aan hem overgemaakt, ‘t is nu eenmaal zo’n megatoffe pee. We hebben ook gemerkt dat hij al sinds zijn intrede op het striptoneel bij de Stripeljee (een werkingsgroep en stripbibliotheek voor personen met een handicap) zienderogen respect en vriendschap won bij tal van Vlaamse en Nederlandse stripauteurs. Kurt is een terechte winnaar.

“Kurt Morissens, een octopus in het stripwereldje, gaat met de prijs lopen voor zijn aanhoudende inzet waarmee hij initiatieven blijft opzetten en leiden.

Hij was of is in de voorbije jaren actief geweest als eindredacteur van Brabant Strip Magazine, als stafmedewerker bij Strip Turnhout, als hoofdredacteur bij P@per, als medeauteur van het boek Laat Ze Strips Lezen, als organisator bij Stripeljee en Stripelmagazine,… De lijst is eindeloos.

Daarbij valt zijn aanstekelijke enthousiasme en zijn groot hart voor de strip en de stripauteurs erg op. Mensen zoals Kurt Morissens zijn niet enkel een zegen voor het stripverhaal, ze zijn in deze tijden van crisis ook gewoonweg levensnoodzakelijk voor de sector. De stripauteurs wensen hem dan ook langs deze weg te bedanken voor de ontegensprekelijke meerwaarde die hij meebrengt.

De StripVOS-prijs wordt al meer dan tien jaar uitgereikt door de Stripgilde, de vereniging van Vlaamse stripauteurs. Uit een lijst van vijf genomineerden verkiezen zij jaarlijks “een verdienstelijke persoon voor de stripwereld”. Hiermee wil de Stripgilde mensen te belonen die zich blijvend inzetten voor de strip en alles wat daar rond hangt.

Eerdere laureaten van de prijs waren Peter Bonte, Jan Smet, het Vlaams Fonds voor de Letteren, De Stripspeciaalzaak, Patrick Van Gompel en enkele grootheden onder de stripauteurs zelf.

De StripVOS wordt op 15 december overhandigd tijdens de algemene vergadering van de Stripgilde. Dit zal omstreeks 19.00 uur zijn in het Belgisch Stripcentrum in de Zandstraat in Brussel. Eerder in de namiddag wordt een sessie georganiseerd, waarbij jong talent zijn werk kan komen tonen aan verschillende gevestigde waarden binnen de stripwereld. Ze kunnen er ook terecht voor advies ivm hun werk of de verder uitbouw van hun loopbaan.”

Meer info kan je vinden op www.stripgilde.be

Tagged with →  
Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.