large_412159Columbia Pictures heeft de rechten verworven op de Smurfen, de kleine blauwe wezentjes die 50 jaar geleden door Peyo werden uitgevonden. Bedoeling is een film te maken die animatie mengt met live action. Dat heeft de Hollywoodstudio vandaag aangekondigd. De informatie wordt officieel bevestigd op de website van de Smurfen.

“Meest geliefde personages”

“De Smurfen behoren tot de meest geliefde personages ter wereld (…) We zijn zeer blij dat een nieuwe generatie Grote Smurf, Smurfin en de andere Smurfen zal leren kennen”, aldus Doug Belgrad, voorzitter van Columbia.

Producent Jordan Kerner, die met het Belgische Lafig Belgium over de rechten had onderhandeld, had eerst contact gezocht met de concurrende filmmaatschappij Paramount. Deze laatste krijgt nog de kans om het project te cofinancieren. Een releasedatum werd nog niet aangekondigd.

Mythe

De smurfen – drie appels hoog en met een blauwe huidskleur – werden op 23 oktober 1958 geboren en maakten voor het eerst hun optreden in het Belgische tijdschrift ‘Robbedoes’, aan de zijde van striphelden Johan en Pirrewiet. Hun geestelijke vader Peyo – het pseudoniem van Pierre Culliford – wist toen nog niet dat de kleine blauwe mannetjes zouden uitgroeien tot een heuse mythe. Intussen hebben Grote Smurf, Smurfin, Babysmurf en Brilsmurf over de hele wereld bekendheid verworven en bereikten ze de respectabele leeftijd van 50 jaar.

Peyo overleed in 1992 en zijn familie en medewerkers zetten sindsdien zijn werk voort. Dat zijn personages hem hebben overleefd, blijkt nog maar eens naar aanleiding van deze verjaardag. En als we de huidige medewerkers mogen geloven, maken Grote Smurf en co. zich op voor nog eens vijftig jaar. (belga/svm)

Bron, De Morgen.be

Tagged with →  
Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.