‘Liefhebbers van stripheld Kuifje kunnen hun hart ophalen in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam. De
geestelijke vader van Kuifje, Hergé, zou dit jaar op 22 mei honderd jaar worden. Ter ere van de stripheld en zijn schepper houdt de bibliotheek een tentoonstelling. De gehele originele collectie Kuifje-albums is vanaf 14 mei te zien, ook de strips die normaal niet te leen zijn.

Het Stripdocumentatiecentrum van de Centrale Bibliotheek heeft, als enige bibliotheek in Nederland, de gehele stripboekencollectie van de Belgische reporter. Het centrum heeft ook veel naslagwerken over Kuifje in zijn bezit. Het Hergé Genootschap heeft een deel van zijn eigen collectie voor de tentoonstelling beschikbaar gesteld. Casterman, de uitgeverij van de stripalbums, heeft enkele exemplaren in gebonden versie aan de bibliotheek gedoneerd. Ook zijn de biografische boeken van Hergé te bekijken.

Van 13 tot met 20 mei worden verschillende films van Kuifje vertoond. Op de geboortedag van Hergé doet Kuifje ook de havenstad aan. In het nieuwe Luxor Theater vindt de première plaats van de musical Kuifje – De Zonnetempel. De “Vlaamse” held met zijn beroemde haardracht moet hierin de wereld redden. De musical is tot en met 17 juni te zien. (belga/dm) (DeMorgen 12/05/2007)

Tagged with →  
Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.