Honderd jaar geleden werd Georges Remi geboren. Onder het pseudoniem Hergé raakte hij in de hele wereld bekend. Vooral de reeks Kuifje bleek een groot succes. Daarvan getuigen de grote oplages en de vele vertalingen.

De verjaardag van zo’n grote Belgische stripauteur kan ’t Vlaams Stripcentrum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom wijdt het een tentoonstelling aan deze meester van de klare lijn. Er wordt natuurlijk aandacht besteed aan het leven van Hergé, maar ook aan de hele merchandising rond Kuifje, Quick en Flupke, … In de gangen ontdekt u onder meer hoe andere auteurs hun colle ga en zijn werk interpreteren.

Wie minder bekende paden durft bewandelen, kan terecht in de afdeling volwassenen van de stripbib. Daar dompelt Régis Loisel u onder in zijn mysterieuze werelden van Peter Pan en de tijdvogel. Als u zich hierbij niets kan voorstellen, moet u zeker eens een kijkje komen nemen en u door zijn tekentalent laten betoveren.

Beide tentoonstellingen zijn vanaf zaterdag 6 oktober in ’t Vlaams Stripcentrum te bezichtigen (voor de openingsuren: zie elders op deze site). Als u tijdens het opendeurweekend (6 en 7 oktober) komt, kan u tijdens uw bezoek van een hapje en een drankje genieten. Dat is ook hét moment om op onze stripmarkt in zaal Ars een koopje te doen.

Tagged with →  
Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.