Van 14 april tot 12 mei exposeren  Marcel Ruijters en Pieter De Poortere hun nieuwste (en oude natuurlijk!!) fijne arbeid. Van beiden zullen er originelen, zeefdrukken, installaties, prints en posters te zien zijn!

Marcel Ruijters is onder andere bekend van Dr. Molotov, Troglodytes en zijn laatste werk Sine Qua Non. En als de goden ons gunstig gezind zijn, zal er in april ook een nieuwe deel van Troglodytes verschijnen. Ruijters schetst een bizarre, naar de Middeleeuwen verwijzende, wereld in zijn laatste boek. Gebruikmakend van latijnse (kracht-)termen en allerlei andere visuele en tekstuele trucs blijkt zijn Sine Qua Non op het tweede gezicht toch een andere snaar te raken dan dat je op het eerste gezicht zou verwachten.
Pieter de Poortere heeft zijn sporen onder andere verdiend met Boerke, Kak, de Zichtbare Man, en met zijn laatste werk Joe de Eskimo.
De Poortere bedient zich van een ander soort humor dan expo-genoot Ruijters. Zijn meestal (bijna) tekstloze strips ademen een zachtere sfeer.De ene keer cynisch humorisme, de andere keer schattige scenes van een verliefde Eskimo. Werk van De Poortere is vaak duidelijk herkenbaar door zijn veelvuldig gebruik van rood en blauw tinten.
Een expositie met 2 zeer verschillende stijlen zodat, wat ons betreft, de visuele “intake” op scherp gezet wordt. Een aantal juweeltjes van de
Poortere en van Ruijters zullen te koop worden aangeboden. Dit is de kans een fijn origineel of zeefdruk van Vlaams cq Neerlands fijnste underground tekenaar te bemachtigen. De openening is voor iedere “afficionado” toegankelijk. Dus kom een drankje nuttigen en één of twee hand schudden op 14 april! Kom dat zien!
Hasta la vista!
Opening:
14 april 2007, 17:30
gratis entree
Voor meer info:
Señor Hernandez
Houtstraat 59-61
6511 JM Nijmegen, Nederland
0031(0)24-3608181
Marcel Ruijters: www.xs4all.nl/~troglo/
Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.