Apostata 1Apostata 1, ‘De purperen vloek’, van Ken Broeders wordt bekroond met de Stripvos 2010 voor het beste Nederlandstalige album. De keuze werd gemaakt door collega-tekenaars en scenaristen. Ken Broeders behoort tot een lichting stripmakers die met technisch hoogstaand tekenwerk een wereld creëert waarin het spannend wegdromen is. Hij schetst op een rake en sfeervolle manier het verval van het Romeinse Keizerrijk. De opbouw en dramatische ontwikkeling van de verhaallijn tonen het vakmanschap van een rasverteller. De Antwerpenaar Ken Broeders is intussen een vaste waarde in het Vlaamse striplandschap en zijn talenten doen de stripwereld reikhalzend uitkijken naar zijn toekomende projecten.

Peter Bonte krijgt de Stripvos 2010 voor meest verdienstelijke persoon in de stripwereld. Peter Bonte is een kleine Brugse uitgever, die strips uitgeeft uit passie. Hij geeft zowel oud Vlaams werk uit, als werk van debuterende striptekenaars . Zijn stripwinkel is als Klieder & Vlek uit de Harry Potterboeken, maar dan gevuld met strips. Diezelfde passie deed hem ook de Getekende Reep oprichten, een forum op het internet waar verzamelaars, lezers en liefhebbers, maar ook vele stripauteurs in dialoog treden met hun publiek en met elkaar. Peter Bonte is ook baanbrekend op het vlak van de digitale strip en de iPad. Hij is regelmatig te zien op beurzen waar hij contacten onderhoudt met jong en oud. Hij stond ook aan de wieg van de StripDatabank.

De uitreiking van beide Stripvossen heeft plaats op zaterdag 22 januari in het Belgisch Stripmuseum in de Zandstraat 20 te Brussel.

Tagged with →  
Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.