images/stories/Gringos locos album.jpgOmdat iemand de sigaar moet zijn, wilde Eric er wel één opsteken…. Het is zijn beurt om in de tweede nieuwsbrief een “Strip van de maand” voor te stellen. En bij deze….. Gringos  Locos een album waar we heel lang hebben op moeten wachten.. Komt ie er , of komt er ie niet.. Enfin uiteindelijk is het toch van de persen gerold… na enige wijzigingen geëist door de erven Jijé Thuis de Radio en TV af…en direct beginnen met lezen.. Tekenaar Jijé, die zich ernstige zorgen maakt over de opgang van het communisme in Europa, beslist om met zijn familie naar Amerika te trekken. De jonge Franquin en Morris besluiten mee te gaan. In 1948 rijdt de hele bende in een oude Ford Hudson van de westkust naar de oostkust in de hoop dat ze er in de Disney-studio’s aan de slag kunnen. Maar helaas worden bij Disney meer mensen ontslagen dan in dienst genomen. En aangezien hun toeristenvisum stilaan afloopt, beslist Jijé om enkele maanden naar Mexico te trekken. Franquin en Morris volgen even later… Een knotsgek relaas van drie Europese artiesten die voor het eerst voet zetten in de nieuwe wereld.

Tekeningen door Schwartz…. Scenario door Yann Prachtig ingekleurd album en zeer vlotte tekenstijl… Verveelt geen moment, leest zeer vlot en wie de voorgeschiedenis kent van de reis van onze striptekenaars in Amerika & Mexico… zal zeker de links begrijpen met Mijnheer Dupuis in België! Dit is een van de weinige albums waarvan ik met zekerheid kan zeggen.. dat ik deze ooit nog eens terug zal vastnemen om nog eens te lezen…

Uitgegeven in zachte kaft (€8,95) en in harde kaft (€13,95) (Excl. korting)

Tagged with →  
Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.