Vorige zaterdag (12/07) werden de winnaars van de Plastieken Plunk bekend gemaakt. Deze nieuwe Vlaamse stripprijs werd in het leven geroepen door Pulp Deluxe en Plots Stripmagazine om de beste kortverhalen die in hun regionen worden uitgegeven te bekronen. Een delegatie van Pulp deluxe koos de naar hun mening 4 beste kortverhalen uit de eerste jaargang van Plots stripmagazine (nrs. 1 tot 4) en een delegatie van Plots deed hetzelfde voor kortverhalen verschenen op Pulp Deluxe in 2007. 

images/stories/brief_1.png

Deze shortlist werd online gezet en aan bezoekers van de site werd de mogelijkheid gegeven om te stemmen. op deze manier werd de  publieksprijs beslist. Die ging voor deze eerste editie van “De Plastieken Plunk” naar de strip “Brief vaneen onbekende” op scenario van Peter Moerenhout en met tekeningen van Swahili. Deze strip verscheen eerder in het eerste nummer van Plots (toen nog “Het salon” geheten) in april 2007.

images/stories/brief.png

 
Voorts werd er een professionele jury samengesteld bestaande uit voorzitter Jan Bosschaert, Serge Baeken, Conz, Sara Hasse, Gert Meesters en Kurt Morissens. Zij verkozen voor de juryprijs het stripverhaal “Aleize” van Pinda.

Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.