De grootste Belgische Animatie Coproductie ooit

De animatiefilm Asterix, De Romeinse Lusthof is de grootste Belgische animatie coproductie tot nog toe. De film is een coproductie tussen M6 in Frankrijk, Belvision in Wallonië en Grid in Vlaanderen. De Vlaamse animatiestudio Grid werkt samen met Belvision’s Dreamwall studio in Charleroi. Het Vlaamse Grid is een grote naam in de animatie-industrie en werd in september 2013 nog European Animation Producer of the Year op het Cartoon Forum in Toulouse.

Ook Vlaamse stemmencast gekend

Warre Borgmans, Wim Opbrouck en Matteo Simoni zullen de stemmen verzorgen in de Vlaamse versie van de nieuwste animatiefilm en Frans-Belgische coproductie: Asterix, De Romeinse Lusthof. Warre Borgmans neemt de stem van Asterix voor zijn rekening en Obelix zal vertolkt worden door Wim Opbrouck. Matteo Simoni zal te horen zijn als de grappige bard Kakofonix.

De animatiefilm Asterix, De Romeinse Lusthof komt op 26 november in de Belgische bioscopen. Het is de verfilming van de gelijknamige strip uit 1971. In de film zien we dat Julius Caesar een nieuw plan heeft om zich voor eens en voor altijd van de ontembare Galliërs te ontdoen. Hij laat een nieuw Rome bouwen – genaamd ‘De Romeinse Lusthof’ – rond het dorp van onze geliefde Galliërs, om ze zo te verdrijven. Ondanks het plan van Asterix en Obelix om de bouw te stoppen, krijgt de nieuwe stad vorm. Langzaamaan nemen de Romeinse burgers het gebied van de Galliërs over en natuurlijk ontstaat er chaos in het dorp. Lukt het Asterix en Obelix om Caesar te stoppen?

De trailer van de film kunt u hier bekijken:

Share →

One Response to Asterix, De Romeinse Lusthof

  1. […] Vlaams Stripcentrum | Promoot jouw pagina ook Asterix, De Romeinse Lusthof Beste Belgische […]

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.