1382435248_60f2ec40bd_oVanaf Kerstmis 2008 kunnen Suske en Wiske-fans hun hart ophalen met een 3D-langspeelfilm over de avonturen van de striphelden. De eerste scènes zijn al gerealiseerd. De film zal 70 minuten duren en 8,3 miljoen euro kosten.

De avonturen van Suske en Wiske in het album ‘De Texasrakkers’ worden in 3D ontwikkeld door de Brusselse studio AT-Production. “We hebben besloten om het stripverhaal te moderniseren door er een 3D versie van te maken. De studio’s Vandersteen hebben alle rechten afgestaan en wij hebben daardoor toegang tot alle albums, 280 in totaal. Er staat dus enorm veel materiaal ter beschikking. Na deze eerste uitdaging zal nog een tweede volgen. Uiteindelijk is ons doel om een televisieserie te realiseren. In afwachting daarvan stellen wij twee versie voor, een Frans- en een Nederlandstalige versie”, luidt het. (belga/bdr)

 

Tagged with →  
Share →

Geef een reactie

Logo De LijnMet het openbaar vervoer is 't Vlaams Stripcentrum vlot bereikbaar. Klik op de titel of de afbeelding om naar de routeplanner te gaan.
Lidgeld betalen online? Het kan hier.

Lidgeld betalen online? Het kan hier.